Sponsoring

Bizzmark sponsort een eigen catamaran sailing team. Jaarlijks zeilen zij de werelds grootste catamaran race “Ronde om Texel”.

Ronde om Texel

De Ronde om Texel is in 37 jaar tijd uitgegroeid tot ‘s werelds grootste catamaran-evenement. Jaarlijks strijden circa 500 catamarans op de wateren rondom Texel om de eer met als doel zo snel mogelijk om het eiland Texel te varen. Met circa 15.000 bezoekers is het een fantastisch publieksevenement.

Afgelopen jaren is de Ronde om Texel uitgegroeid tot een groots publieksvenement. Met circa 15000 mensen op het strand en nog eens duizenden bij de Vuurtoren en in Oudeschild, is de Ronde om Texel een fantastich evenement. Voor het publiek is het schitterend om te zien hoe de boten gereed gemaakt worden en via de vaak heftige branding het water op gaan. En dan de massale start waarbij circa 500 catamarans tegelijk van start gaan. De startlijn ligt vlak voor de kust en wordt gemarkeerd door twee grote startschepen en een helicopter met rooksignalen in de lucht. Vlak voor de start is de spanning op het strand voelbaar.
Na de start is de race te volgen via schermen met tussenstanden en de omroeper op het strand die in samenwerking met Radio Texel een live-verslag verzorgt. En ter vermaak van het publiek vinden er in de grote leuke live-optredens plaats en kunt u natuurlijk even lekker eten en drinken. Na circa 3 uur zeilen komen de eerste boten weer in het zicht van de finish. De first-finishers worden feestelijk binnengehaald en worden op het grote podium gehuldigd. ‘s Avonds wordt de grote prijsuitreiking gehouden en wordt de Ronde om Texel afgesloten met een fantastisch feest.